25 kr. for dit liv

25 kroner for dit liv!

En punktering kan være en katastrofal ting på en motorcykel, hvis trykket på et splitsekund forlader dækket. I dette tilfælde var punkteringen ikke helt normal

Af Per Birck Nielsen (081), tidligere bragt i CX-Nyt i 2007

En fredag her i september, ringede telefonen.

Det var en tydeligt rystede CX-medlem, Michael, som spurgte, om jeg havde et fordæk til en CX 650. Det havde jeg tilfældigvis.

– Hvorfor, spurgte jeg.

– Jo, sagde Michael, og fortalte at han var på vej til Bornholm, med fuld oppakning og konen bagpå. Under en overhaling på motorvejen med 140 km/t punkterede han pludselig, og var ved at miste kontrollen over motorcyklen.

En forfærdelig oplevelse

En time senere kom Falck med Michael, konen og CX’eren. Jeg afmonterede hjulet, og så noget jeg ikke har set før. Dér hvor ventilen skulle sidde, var der ingen ventil! Kun en gummikrave i hullet på fælgen! Ventilen havde simpelthen separeret, og den nederste del var blevet siddende, med et stort hul ind til dækket.

Der var således slet ikke tale om en punktering! Dækket havde mistet trykket mere eller mindre på et øjeblik, hvorfor det havde føltes som en eksplosiv punktering.

Jeg spurgte Michael, hvornår han havde fået skiftet dæk sidst. Han fortalte, at det var lige blevet skiftet, inden han købte CX’eren for 1ó år siden.

Ved en nøjere undersøgelse af resterne af ventilen kunne jeg se, at den var tør og mør. Dvs., at ventilen var ikke blevet skiftet sammen med dækket. Hvem ved hvor gammel den var?

Med andre ord – Michael var nær kommet rigtig galt af sted for skide 25 kroner.

Husk det nu – lad os lære af hans oplevelse. Husk altid at forlange, at ventilen bliver skiftet, når I får et nyt dæk sat på!

 

Facebook kommentarer
Del gerne hvor du ønsker

Comments are closed.