Første CX lod vente på sig

Første CX lod vente på sig

Der skulle gå temmelig mange år, fra den første gang jeg så en Honda CX og til jeg så endelig selv erhvervede mig et eksemplar

Af Peter Thisted

Så langt tilbage, som i 1979, så jeg den første nye skinnende blå Honda CX500 hos en forhandler.

Jeg skulle til at købe min første nye MC, efter at have tøffet omkring på en udrangeret Vespa Supersport i et halvt års tid. Der pågik mange overvejelser, så det blev til mange besøg i MC-butikken, før den endelige beslutning blev taget.

I 1979 kostede en CX500 den nette sum af næsten 24.000. Dette beløb kan man jo trække lidt skævt på smilebåndet af i dag, men dengang var det ganske mange penge, og specielt på en lærlingeløn.

Jeg var meget betaget af CX’eren, min eneste anke var dog, at den virkede temmelig stor og tung i forhold til den Suzuki 425, som jeg også var lidt lun på. Men udfaldet blev, at 425’eren vandt p.g.a. vægten/størrelsen og så kostede den kun 22.800.

Da 425’eren efter et par år blev skiftet ud, blev den byttet til en 500 Four med blå knastaksler – så der var fart over feltet – men den skulle der jo også, når man var 20 år. Efter nogen tid blev det så til en Yamaha 650 – den gamle hæderkronede Bonneville kopi. Og derefter blev MC-tilværelsen så sat på pause. Så nogen CX blev det aldrig til i den omgang.

Så blev det til en CX’er

Vi skal faktisk helt frem til starten af 2018, før jeg endelig fik mig en CX’er.

Starten på det hele var min storebror, som også havde kørt MC tidligere. Nu ville han have MC igen. Han købte sig en Harley Davidson Nighttrain. Der kunne jeg ikke lige være med.

Men CX’eren sad stadigt og spøgte i min hjerne i én eller anden afkrog, så det endte med, at jeg begyndte at studere annoncer og kigge mig lidt ekstra godt omkring. Jeg fandt da også til sidst en lille sort skønhed fra ’81 i Silkeborg.

Det blev ikke til mere end omkring 3.500 kilometer det første år, men det håber jeg, at kunne råde lidt bod på i den nye sæson.

 

Facebook kommentarer
Del gerne hvor du ønsker

Comments are closed.